Koning bezocht Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Zijne Majesteit de Koning bracht donderdagochtend 24 maart een werkbezoek aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in Den Haag. Aanleiding was het vijftigjarig bestaan van de WRR. Het werkbezoek van de Koning vond plaats voorafgaand aan het lustrumsymposium diezelfde dag.

Vergroot afbeelding koing op bezoek bij de WRR op 24 maart 2022
Beeld: ©WRR/Martijn Beekman

De Koning sprak met raadsleden en wetenschappelijk medewerkers over de totstandkoming van adviezen aan de hand van de projecten Weten is nog geen doen, ‘Klimaatbeleid’ en ‘Media en democratie’. Afsluitend sprak de Koning met de raadsleden over het werk van de raad in de afgelopen 50 jaar, over hoe de raad tot zijn werkprogramma komt en over actuele ontwikkelingen en trends. In dit gesprek werd ook vooruitgeblikt op het lustrumsymposium. De centrale vraag van het symposium is waar wetenschappelijke beleidsadvisering aan dient te voldoen om invloed te hebben en betekenisvol te zijn. Gegeven de grote maatschappelijke vraagstukken waar Nederland de komende jaren voor staat, is op wetenschap gebaseerde beleidsadvisering wezenlijk voor goed regeringsbeleid.