Werken bij de WRR

Medewerkers bij de WRR zijn in staat (wetenschappelijke) kennis en beleid te verbinden. Ze hebben affiniteit en ervaring met de werelden van kennis, beleid, politiek en samenleving. De WRR beschikt over een vaste kern van medewerkers met uiteenlopende expertisevelden en een flexibele 'schil' van deskundigen die tijdelijk aan de WRR zijn verbonden via detacheringen.

Wij zoeken een senior adviseur communicatie en externe betrekkingen

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid informeert en adviseert de regering over ontwikkelingen die grote impact hebben op de samenleving. Jij op jouw beurt adviseert de raad. Dit doe je op het gebied van communicatie, media en externe betrekkingen. Jouw doel als adviseur? Onze organisatie verder professionaliseren en vernieuwen.

Om je werk goed te kunnen doen, volg je de ontwikkelingen in de samenleving en politiek. Je signaleert trends en issues op het werkgebied van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en beoordeelt of deze relevant zijn. Ook monitor je parlementaire stukken en volg je beleidsprocessen, debatten en procedurevergaderingen in de Tweede Kamer. Vervolgens maak je omgevingsanalyses en geef je gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Zo adviseer je onze projectgroepen, raadsleden, voorzitter en directeur over de inzet van communicatie(middelen).

Je werkt nauw samen met de inhoudelijk deskundigen en je bewaakt samen met je collega’s van het team Communicatie en ondersteuning de eenduidigheid in communicatie en het imago van de organisatie. Tegelijkertijd ben je continu op zoek naar communicatiekansen. Hiervoor onderhoud je contact met verschillende media, sta je journalisten te woord en begeleid je persbezoeken. Je formuleert kernboodschappen, woordvoeringslijnen en Q&A’s en je schrijft persberichten. Verder bereid je externe optredens van de WRR inhoudelijk voor.

Geïnteresseerd? Informatie over de functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure staan op Werken voor Nederland.nl. De vacature staat open tot 16 oktober 2019.