Decoratieve banner WRR-Nieuwsbrief

WRR-Nieuwsbrief - oktober 2019

Voor in de agenda: Kate Crawford over sociale gevolgen van AI

Tijdens de WRR-Lecture van 2020 op 5 maart zal Kate Crawford spreken over de maatschappelijke gevolgen van artificiële intelligentie. Kate Crawford is onderzoeker en hoogleraar aan de New York University. Meer informatie over aanmelden en andere sprekers volgt binnenkort op de webstie van de WRR.

Toekomst multilaterale orde

We hebben in Nederland (en de EU) voldoende mogelijkheden om onze belangen, waarden en idealen wereldwijd te bevorderen. Ook in een dynamische multilaterale orde en in de context van globalisering. Daarvoor moeten we ons open, flexibel en slim durven opstellen. Zowel in bestaande als in nieuwe internationale verbanden.

Hierover spraken experts afgelopen september in een Hollands Spoorbijeenkomst georganiseerd door de WRR en het Strategieberaad Rijksbreed.

Hollands Spoorbijeenkomst over de toekomst van de multilaterale orde

Start Springer-serie

De WRR is met internationale uitgeverij Springer een Engelstalige serie gestart. In deze serie worden internationaal relevante studies van de WRR gepubliceerd. Met deze Research for Policy serie hoopt de WRR het publieke debat in het buitenland te verrijken.

WRR-adviezen gaan internationaal in nieuwe Springer-WRR-serie

Beeld: ©WRR

Na de presentatie van rapport 'Voorbereiden op digitale ontwrichting'

In september 2019 presenteerde de WRR het rapport Voorbereiden op digitale ontwrichting. Regelmatig komen verzoeken bij de WRR binnen om toelichting te geven op dit rapport. Zo sprak staflid Erik Schrijvers onlangs bij de Cybersecurityraad en spreekt hij op 28 oktober 2019 op de bijeenkomst: Overheidsbrede cyberoefening - wat zou jij doen? Daarnaast is ook een Engelse vertaling uitgekomen van de samenvatting van het rapport: Preparing for Digital Disruption.

Cover van WRR-rapport nr. 101
Beeld: ©WRR

Colofon

Dit is een uitgave van

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Adres: Buitenhof 34 - 2513 AH Den Haag

Telefoonnummer: 070 - 356 4600

Volg ons: wrr.nl - @WRRDenktank