WRR-adviezen gaan internationaal in nieuwe Springer-WRR-serie

De Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en de internationale uitgever Springer zijn gestart met een nieuwe serie: Research for Policy. In deze serie worden internationaal relevante studies van de WRR gepubliceerd. Veel issues die in Nederland spelen stoppen immers niet bij de landsgrenzen. WRR-publicaties zijn gericht op het herformuleren van beleidsdoelen en openen van nieuwe perspectieven op basis van wetenschappelijk onderzoek en analyses. Met de Research for Policy serie hoopt de WRR het publieke debat in het buitenland te verrijken.

Eerste publicatie

De eerste publicatie in de serie is Why knowing what to do is nog enough. A realistic perspective on self-reliance.  Het Nederlandse rapport Weten is nog geen doen heeft veel aandacht gekregen van politiek en beleid in Nederland. Sinds het verschijnen van het rapport kwamen ook verzoeken binnen naar internationaal materiaal. De samenvatting, de introducerende video, de doenvermogentest en het volledige rapport zijn vertaald in het Engels. De publicatie Why knowing what to do is not enough, is gratis te downloaden (als ebook) of te bestellen in luxe hardcover via uitgever Springer. Alle links naar het internationale materiaal zijn te vinden op www.wrr.nl/en

Meer titels dit najaar

Dit najaar verwachten we nog meer titels in deze serie, namelijk de vertaling van WRR-rapport 99, European Variations as a key to cooperation Exploring the dimensions of policy content, decision-making and membership , over de toekomst van de Europese UnieEn rapport 98 Security in an interconnected world. A strategic vision for defence policy. Over de toekomst van defensiebeleid gericht op de internationale veiligheid en de geopolitieke positie van Europa in een veranderende wereldorde.