Oratie Haroon Sheikh

Vrijdag 24 februari spreekt Haroon Sheikh zijn oratie ‘De overwinning van de politiek’ uit. Een jaar geleden op deze dag viel Rusland Oekraïne binnen. De uiteindelijke consequenties daarvan zijn nog niet duidelijk, maar de 20e-eeuwse politiek van vriend en vijand lijkt weer terug in Europa. Toch dringt de vraag zich op: Wat is politiek eigenlijk in de 21e eeuw?

Met zijn oratie aanvaardt Sheikh zijn bijzonder hoogleraarschap Strategic Governance of Global Technologies aan de Vrije Universiteit. Sheikh is daarnaast sinds 2018 werkzaam bij de WRR als wetenschappelijk medewerker. Hij is als projectcoördinator verbonden aan de adviestrajecten Kantelende wereldorde en Artificiële intelligentie.

De oratie is ook live te volgen via YouTube (start 15.45uur). 

Meer informatie over het bijwonen van de oratie.