Presentatie De publieke kern van het internet

Op 31 maart 2015 presenteerde de WRR het rapport De publieke kern van het internet. Naar een buitenlands internetbeleid in Perscentrum Nieuwspoort. Het rapport werd overhandigd aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

Vergroot afbeelding
Fotograaf: Phil Nijhuis

Aan de vooravond van de Global Cyber Space Conference 2015, biedt de WRR dit rapport aan de regering aan om bij te dragen aan de ontwikkeling van een samenhangend buitenlands internetbeleid. De verwevenheid van de Nederlandse samenleving en economie met het mondiale internet maakt het internet een cruciaal onderwerp voor het buitenlandbeleid. De WRR stelt in dit rapport het belang van het internet als een collectieve infrastructuur voorop en formuleert op basis daarvan aanbevelingen voor de diplomatieke agenda voor internetbeleid.

Paneldiscussie

Na de presentatie volgde een paneldiscussie onder leiding van Ruben Maes met o.a. Marietje Schaake, Europarlementariƫr voor D66, Nico van Eijk, hoogleraar informatierecht, directeur van het IvIR, UvA en Wil van Gemert, adjunct-directeur operations Europol.