Presentatie Moderne liefdadigheid

De Working Paper Moderne liefdadigheid werd op donderdag 20 april 2017 gepresenteerd tijdens een door de WRR en Centrum Ėthos georganiseerde bijeenkomst waaraan ook Govert Buijs (Vrije Universiteit Amsterdam), Godfried Engbersen (WRR/Erasmus Universiteit Rotterdam), Ad Verbrugge (Vrije Universiteit Amsterdam) en Kees Vendrik (Triodos Bank) hun medewerking verleenden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©WRR/Centrum Ethos / Maxime van Haeren
Prof. dr. Marianne de Visser (WRR-raadslid) en emeritus prof. Gabriel van den Brink

Het spel van geven en nemen

In het Working Paper Moderne Liefdadigheid analyseert Gabriël van den Brink het spel van geven en nemen in menselijke samenlevingen en situeert hij filantropie te midden van andere soorten wederkerigheid. Daarnaast beschrijft hij hoe het in Nederland met filantropie is gesteld. Ook schetst hij een aantal scenario's die voor een eventuele herschikking van publieke en private vormen van geven relevant kunnen zijn.

Over de auteur

Gabriël van den Brink is emeritus hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en is momenteel als hoogleraar wijsbegeerte verbonden aan het Centrum Ethos van de Vrije Universiteit Amsterdam.