Raadslid Paul ‘t Hart ontvangt Stevinpremie

WRR-raadslid Paul ‘t Hart ontvangt de Stevinpremie, één van de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. Bestuurskundige ’t Hart ontvangt de Stevinpremie voor zijn bijdrage aan de maatschappelijke benutting van kennis. Hij wordt omschreven als een van de invloedrijkste bestuurskundigen van Nederland. De impact van zijn onderzoek is groot, met name zijn vele studies naar hoe de overheid op calamiteiten reageert.

Vergroot afbeelding WEBportret Paul ’t Hart
Beeld: ©WRR / Fotograaf: Arenda Oomen

Over Paul ‘t Hart

’t Hart is sinds 2002 als hoogleraar verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Hij bestudeert politiek leiderschap, ambtelijk vakmanschap, politiek-ambtelijke samenwerking, de omgang met crisissituaties en het succes en falen van overheden. Sinds 2023 is ‘t Hart lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Over de Stevinpremie

De Stevin- en Spinozapremie worden wel de ‘Nederlandse Nobelprijzen’ genoemd. Ze worden toegekend aan onderzoekers die uitmuntend, baanbrekend en inspirerend werk leveren. Bij de Stevinpremie staat de kwaliteit van de onderzoeker voorop. Daarnaast honoreert de premie de maatschappelijke impact.