Afscheid raadsleden Boot en De Visser

Met het aantreden van de nieuwe raad nam de WRR per 1 januari afscheid van de leden Arnoud Boot en Marianne de Visser. Beiden waren lid van de raad sinds 2013. Ter ere van hun afscheid blikken zij terug op hun tijd bij de WRR,

Over Arnoud Boot

Boot is hoogleraar Corporate Finance en Financiƫle Markten aan Universiteit van Amsterdam. Hij is ook lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen; voorzitter van de European Finance Association en voorzitter van het Sustainable Finance Lab.

Over Marianne de Visser

De Visser studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1980 is zij neuroloog en in 1981 behaalde zij haar doctorstitel. Zij werkte als neuroloog voor het Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 is De Visser hoogleraar neuromusculaire ziekten aan de Universiteit van Amsterdam. In 2016 ging zij met emeritaat. Daarnaast was zij vicevoorzitter van de Gezondheidsraad en lid van het Algemeen Bestuur van NWO. Momenteel is De Visser vicevoorzitter Raad van Toezicht UMC Utrecht.