Werkintensivering van beroepen

In dit Working Paper onderzoeken de auteurs voor zes beroepen hoe werkintensivering zich kwalitatief heeft ontwikkeld. De werkintensivering van deze zes beroepen zijn geanalyseerd via focusgroepen met arbeidsdeskundigen en informatie uit het Claimbeoordelings- en borgingssysteem van het UWV. Voor elk van de zes beroepen zijn vervolgens de bevindingen beschreven.

Working Paper nr. 37: Werkintensivering van beroepen is geschreven door Sjanne Marie van den Groenendaal, Marc van Veldhoven en Charissa Freese van het Department  of Human Resources Studies van de Tilburg University.

Dit Working Paper is een van de achtergrondstudies die zijn uitgevoerd voor het WRR-rapport Het betere werk. De nieuwe maatschappelijke opdracht.

De serie ‘Working Papers’ omvatten studies die in het kader van de werkzaamheden van de WRR tot stand zijn gekomen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij de auteurs.