Arbeidsrelaties in beweging. Een overzicht van de literatuur naar de inzet van de factor arbeid

Op welke wijze gaan organisaties om met de inzet van de factor arbeid? En welke verklaringen biedt de literatuur daarvoor? Dit Working Paper geeft een overzicht van de wetenschappelijke literatuur over 'inzet van de factor arbeid' en de verklaringen van determinanten.

Working Paper nr. 40: Arbeidsrelaties in beweging. Een overzicht van de literatuur naar de inzet van de fator arbeid is geschreven door Ferry Koster, Associate Professor of Labor, Organization and Management bij het Department of Sociology van de Erasmus University Rotterdam.

Dit Working Paper is een van de achtergrondstudies die zijn uitgevoerd voor het WRR-rapport Het betere werk. De nieuwe maatschappelijke opdracht.

De serie ‘Working Papers’ omvatten studies die in het kader van de werkzaamheden van de WRR tot stand zijn gekomen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij de auteurs.