Uitreiking Stevinpremie aan Corien Prins

WRR-voorzitter Corien Prins ontving tijdens een bijeenkomst op 4 oktober de Stevinpremie van demissionair minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze dag werden twee Stevinpremies en twee Spinozapremies uitgereikt. De premies zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Prins ontving de premie voor haar uitmuntende, baanbrekende en inspirerende werk. Zij staat hoog aangeschreven voor de ontwikkeling van het aanvankelijk embryonale gebied van recht en (informatie)technologie. Dit heeft kennis en inzichten opgeleverd die de weg naar beleidsmakers weten te vinden. En dat is haar tweede grote verdienste: het helpen van zowel de juridische gemeenschap als beleidsmakers om de kloof tussen wetenschap en beleid te overbruggen.

Over Corien Prins

Prins is hoogleraar Recht en Informatisering aan de Universiteit van Tilburg en voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Zij doet onderzoek naar de rechten van burgers in een tijd van toenemende digitalisering.

Over de Stevinpremie

Bij de Stevinpremie staat de kwaliteit van de onderzoeker voorop. Daarnaast honoreert de premie de maatschappelijke impact. Lees meer.