WRR gastspreker Vlaams Verrekijkerssymposium

Donderdag 27 mei spreken WRR-voorzitter Corien Prins en secretaris Frans Brom op het Vlaamse Verrekijkerssymposium. De online conferentie staat in het teken van de oprichting van een onafhankelijke Vlaamse wetenschappelijke adviesraad voor het regeringsbeleid. Verschillende sprekers uit wetenschap, bedrijfsleven en politiek reflecteren hierop.

Prins deelt in haar presentatie inzichten over hoe de WRR vanuit zijn onafhankelijke adviesrol langetermijn uitdagingen agendeert bij kabinet en parlement. Dit doet zij aan de aan de hand van succesvolle voorbeelden en geleerde lessen. Brom deelt in het tweede deel van de conferentie conclusies over bijna 50 jaar WRR.

  • De bijeenkomst is via een livestream te volgen (11.00-15.30uur).  
  • Meer informatie over het programma

Utopie voor realisten

De WRR schreef ook een bijdrage voor de nieuwe editie van Utopie voor realisten. De verrekijker voor toekomstdenkers. Dit boek biedt een overzicht van de uitdagingen en oplossingen die de belangrijkste experts in talloze disciplines uit Vlaanderen en Nederland voorzien. Bovenal is het een oproep voor een slagkrachtige verrekijker voor de lange termijn.