Publicatie 'The Fall of the Middle Class?'

Op 14 februari publiceerde de WRR The Fall of the Middle Class? Stability and Vulnerability in the Middle Segment of Society. Dit is een bewerking voor internationaal publiek van WRR Verkenning 37: De val van de middenklasse?

Belangrijkste aanbevelingen

Deze Engelstalige publicatie werd gepresenteerd tijdens het seminar The Fall of the Middle Class in Europe? A Dutch and French Perspective in Brussel. Tijdens het seminar deelden France Stratégie en de WRR hun inzichten over de staat van de middenklasse in zowel Frankrijk als Nederland.

De belangrijkste beleidsaanbevelingen uit The Fall of the Middle Class? zijn:

  • Bevorder meer zekerheid op de arbeidsmarkt
  • Investeer in opleiding en training
  • Behoud het herverdelende effect van de welvaartsstaat
  • Steun voor gezinnen.