Presentatie WRR-Samenleving en financiële sector in evenwicht

Vanmiddag presenteerde de WRR het rapport Samenleving en financiële sector in evenwicht. Het rapport werd in ontvangst genomen door minister Dijsselbloem van Financiën.

Vergroot afbeelding Overhandiging van WRR-rapport 96: Samenleving en financiele sector in evenwicht aan minister Dijsselbloem (Financien)
Beeld: ©WRR / Phil Nijhuis

Evenwicht

In dit rapport stelt de WRR strategieën voor om tot een productiever evenwicht te komen tussen samenleving en financiële sector. De raad stelt aanpassingen voor in het sociaal-economisch beleid die de samenleving minder afhankelijk maken van onevenwichtigheden in de financiële sfeer. Dit is te meer van belang omdat juist het sociaal-economisch beleid binnen de nationale invloedsfeer ligt. De raad pleit daarnaast voor een robuuster financieel systeem dat de economische ontwikkeling ondersteunt en de weerbaarheid van de samenleving vergroot.

Eerste reacties

Na de presentatie gaf Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW als eerste zijn reactie op het advies, gevolgd door de reacties van Maurice Limmen, voorzitter CNV Vakcentrale, Jaap Smit, commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland en Marianne de Visser, raadslid WRR.