Frans Brom nieuwe secretaris/directeur WRR

Frans Brom, hoofd Technology Assessment van het Rathenau Instituut sinds 2007, is bij Koninklijk Besluit benoemd tot secretaris/ directeur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Hij volgt op 15 augustus Wendy Asbeek Brusse op, die onlangs is benoemd tot directeur van de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Loopbaan

Brom (1963) bekleedt naast zijn functie bij het Rathenau Instituut de bijzondere leerstoel Ethiek van Technology Assessment aan de Universiteit Utrecht. Eerder werkte hij aan de universiteiten van Utrecht, Tilburg en Wageningen. Hij promoveerde in 1997 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Onherstelbaar verbeterd. Biotechnologie bij dieren als een moreel probleem.