WRR Home

brugophanging Route Route Winkelrekken
animatie stoppen animatie voortzetten
Recent verschenen
Naar de publicatie: Presentatie WRR-Rapport over Big Data
28-04-2016

Presentatie WRR-Rapport: Big Data in een vrije en veilige samenleving

Het gebruik van Big Data in het veiligheidsdomein vraagt om nieuwe kaders. Dat concludeert de WRR in zijn nieuwe rapport Big Data in een vrije en veilige samenleving dat op donderdag 28 april in Den Haag is gepresenteerd. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie nam de publicatie in ontvangst.

Lees meer
Naar het nieuwsbericht: De publieke kern van het internet in het Engels
01-10-2015

De publieke kern van het internet in het Engels

Het WRR-rapport De publieke kern van het internet is vertaald in het Engels en uitgebracht onder de titel The public core of the Internet. In dit rapport stelt de WRR het belang van het internet als een collectieve infrastructuur voorop en formuleert op basis daarvan aanbevelingen voor de diplomatieke agenda voor internetbeleid.

Lees meer
WRR-rapport Naar een voedselbeleid
02-10-2014

Naar een voedselbeleid

Op 2 oktober 2014 presenteerde de raad zijn nieuwe rapport Naar een voedselbeleid aan de staatssecretaris van Economische Zaken. In Naar een voedselbeleid analyseert de WRR ontwikkelingen in de nationale en internationale voedselvoorziening van de afgelopen decennia en verkent de nieuwe problemen en uitdagingen.

Lees meer
Werk in uitvoering
Naar het nieuwsbericht: Geen tijd verliezen: van opvang naar integratie van asielmigranten
8-12-2015

De robot de baas. De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk

In dit boek gaan technologiedeskundigen, economen en andere wetenschappers in op de vraag wat de betekenis van robotisering en digitalisering zal zijn voor de toekomst van werk.

Lees meer