Medior/Senior wetenschappelijk medewerkers

Hoe speelt Nederland in op Europese en mondiale geopolitieke en economische verschuivingen? Wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven? Hoe kan de overheid de kwaliteit van het openbaar bestuur vergroten? Wat is de invloed van sociale media en met welk beleid kan dit in goede banen geleid worden? Hoe moet het klimaatbeleid er na 2050 uitzien? En wat moet daar nu al voor gebeuren? Als wetenschappelijk medewerker werk jij aan onderzoeken en adviezen over strategische vraagstukken voor Nederland.

De volledige vacaturetekst staat op: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/medior-senior-wetenschappelijk-medewerker-AZ-2021-0040

Deadline: 9 januari. Gesprekken zijn gepland in de week van 17 januari.

Functieomschrijving:

Je gaat aan de slag bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Je neemt deel aan multidisciplinaire projectteams die onderzoek doen naar en adviezen schrijven over belangrijke onderwerpen voor het Nederlandse regeringsbeleid. De projectteams bestaan uit wetenschappers met verschillende achtergronden, zoals bestuurskunde, recht, economie, filosofie, sociologie, geschiedenis, natuurkunde en internationale betrekkingen. De projecten van de WRR bouwen een brug tussen wetenschap en beleid. Je vindt het interessant om wetenschappelijke kennis in te zetten voor beleidsadvies. Je stimuleert je collega’s om hun individuele kennis en kunde in te brengen en geeft ze opbouwende feedback.

Functie-eisen:

  • Je bent een talentvolle onderzoeker met kennis over en ervaring met wetenschappelijke beleidsadvisering.
  • Je bent gepromoveerd en bent breed georiënteerd.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het coördineren van multidisciplinaire adviesprojecten.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en hebt overtuigingskracht.
  • Je bent in staat om buiten de gevestigde denkpatronen nieuwe ideeën, concepten en oplossingen te ontwikkelen.
  • Je kunt opbouwende kritiek geven én ontvangen.
  • Je bent in staat om gedachtevorming in teamverband op gang te brengen en op basis daarvan ideeën verder te ontwikkelen.
  • Je bent omgevingsgericht, gericht op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in relevante beleidsdossiers. Je bent in staat met collega’s uit verschillende disciplines samen te werken.