Biddende vrouw

Religie in het publiek domein

De WRR werkt actief mee aan initiatieven gericht op het stimuleren van het publieke debat over religie & publiek domein.

Activiteiten

In 2006 publiceerde de WRR een verkenning over veranderingen in religie en religiositeit onder de titel Geloven in het publieke domein. Verkenningen van een dubbele transformatie. De WRR heeft sindsdien actief meegewerkt aan initiatieven gericht op het stimuleren van het publieke debat over religie & publiek domein:

  • International conference The role of religion in the public domain (Clingendael, 22 oktober 2009, in samenwerking met het Ministerie van Justitie)
  • Vlaams-Nederlands symposium Religie & Onderwijs (Universiteit van Tilburg, 28 april 2010, in samenwerking met prof. Jan De Groof en prof. Wim van de Donk). De bijdragen aan deze conferentie zijn gepubliceerd in het Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid, 2010-2011, nr. 1-2.
  • International conference Religion, Beliefs, Philosophical Convictions and Education. From Passive Toleration to Active Appreciation of Diversity (Brugge, 7-9 december 2010, in samenwerking met de European Association for Education Law and Policy en Forum. Instituut voor multiculturele vraagstukken).