Presentatie WRR-rapport Minder pretentie, meer ambitie

Op maandag 18 januari 2010 presenteert de WRR het rapport Minder pretentie, meer ambitie. Ontwikkelingshulp die verschil maakt. Het eerste exemplaar van dit rapport wordt in Nieuwspoort aangeboden aan de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, drs. A.G. Koenders.

Pepers op de Cover van WRR-rapport Minder pretentie, meer ambitie

Ontwikkelingshulp

Ontwikkelingshulp heeft onder de Nederlandse bevolking nog altijd een groot draagvlak, zo blijkt uit opinieonderzoek. Maar de twijfels nemen toe. Waarom geven we ontwikkelingshulp, en helpt dat? Wat weten we over ontwikkelingstrajecten en de mogelijkheid daar aan bij te dragen? Hoe relevant is hulp nog nu andere financiële stromen zoals remittances (geld dat migranten terugzenden aan hun familie) en buitenlandse investeringen (FDI) door globalisering zijn toegenomen? En wat voor invloed heeft beleid gericht op andere mondiale thema's als klimaat, migratie, handel, veiligheid en kennis, op arme landen?

Minder pretentie, minder ambitie

In Minder pretentie, meer ambitie, dat gebaseerd is op bijna vijfhonderd gesprekken in het veld en een uitgebreide literatuurstudie, formuleert de WRR aanbevelingen voor wijzigingen in de organisatie van ontwikkelinghulp, de zorg voor publieke goederen en voor gestructureerde aandacht voor terreinen die relevant zijn voor ontwikkelingshulp.