WRR-Lecture 2020: Kate Crawford over de sociale gevolgen van kunstmatige intelligentie

Donderdag 5 maart 2020 vindt de jaarlijkse WRR-Lecture plaats in Den Haag. Tijdens deze Lecture spreekt professor Kate Crawford over de maatschappelijke gevolgen van kunstmatige intelligentie.

Crawford is een vooraanstaand onderzoeker en professor aan New York University (NYU). De laatste jaren bestudeert zij de sociale gevolgen van social media, datasystemen en in het bijzonder kunstmatige intelligentie. Tevens is zij co-directeur en medeoprichter van het AI Now Institute. Meer informatie over Kate Crawford op https://katecrawford.net

De Lecture is een jaarlijks initiatief van de WRR, waarin internationaal gerenommerde wetenschappers uitgenodigd zijn hun standpunten over een actueel onderwerp te presenteren op het vlak van wetenschap en beleid.