Sociaal-economische gezondheidsverschillen centraal op internationale conferentie

Op 8 november 2019 was raadslid Marianne de Visser een van de keynote sprekers op een internationale conferentie over sociaal-economische gezondheidsverschillen in Wageningen. De conferentie sluit naadloos aan op de nieuwste Engelstalige WRR-Policy Brief From disparity to potential. A realistic perspective on socio-economic health inequalities.

Marianne de Visser

Deze publicatie is een vertaling van de Policy Brief (PB) uit 2018. De thematiek rondom ongelijkheid in gezondheid speelt namelijk in meer landen. Daarom is de PB niet alleen vertaald maar ook in een internationale context gezet. De bevindingen en aanbevelingen die de WRR geeft in de PB zijn buiten de Nederlandse grenzen even zo relevant.

De internationale conferentie Nutrition disparity and equity: From differences to potentialis georganiseerd door Wageningen University & Research en de Edema-Steernberg Foundation. Het doel van de conferentie is om betrokkenen uit diverse werkvelden bij elkaar te brengen om zo een multidisciplinair platform rondom het thema Nutrition disparity and equity te vormen.