21 februari Symposium over Filantropie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Vredespaleis, Den Haag
©WRR

Thema's

Graag nodigen wij u uit voor een conferentie over Filantropie op de grens van overheid en markt.
Aanleiding is de publicatie van de gelijknamige WRR-Verkenning. Geldwervende fondsen, goededoelenloterijen, sociale ondernemers, vermogensfondsen, beleidsambtenaren en wetenschappers gaan met elkaar in gesprek over de bouwstenen die van belang zijn voor een beleidsvisie op filantropie. De gespreksleiding is in handen van Sandra Rottenberg.

Programma

13.30 Inloop

14.15 Welkom
Corien Prins (voorzitter Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en Erik de Baedts (directeur Carnegie Stichting)

14.25 Bouwstenen van een beleidsvisie op filantropie
Marianne de Visser (raadslid WRR)

14.35 Fiscale stimulering van filantropie: wenselijk of kan het ook anders?
Inleidende discussie met: Gabriël van den Brink (Centrum Ėthos, emeritus hoogleraar Tilburg Universiteit, auteur van WRR-working paper ‘Moderne liefdadigheid’), Godfried Engbersen (raadslid WRR, hoogleraar Erasmus Universiteit) en Sigrid Hemels (hoogleraar Erasmus Universiteit/fiscalist Allen & Overy)

15.10 Column 'Superrijk en filantroop'
Jos van Hezewijk (directeur Elite Research en auteur van ‘Superrijk in de lage landen’)

15.20 Pauze

15.50 Goededoelenloterijen: gokje wagen of filantropie?
Inleidende discussie met Dennis van Breemen (Hoofd integriteit en kansspelbeleid, Ministerie van Justitie en Veiligheid), Ineke Holtwijk (journalist, auteur van ‘De mannen van de droomfabriek’) en Dorine Manson (managing director Goede Doelen Loterijen)

16.25 Ondernemende filantropie: het beste van twee werelden? 
Inleidende discussie met: Dennis van Breemen (Hoofd integriteit en kansspelbeleid, Ministerie van Justitie en Veiligheid), Mark Hillen (bestuursvoorzitter Social Enterprise NL), Kellie Liket (voorzitter Effectief Altruïsme Nederland) en Willem Trommel (hoogleraar Vrije Universiteit en auteur van ‘Staat, filantropie en veerkracht’ in WRR-Verkenning)

17.00 Afsluiting
Column door René Bekkers (hoogleraar filantropie, directeur Centrum voor Filantropische Studies, Vrije Universiteit) en slotwoord door Marianne de Visser (raadslid WRR)

17.15 Napraten onder genot van een drankje

U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze conferentie.