24 Jan

WRR-Lecture met Ute Frevert

Activiteitendata
-
Nieuwe Kerk Den Haag

Spui 175

2511 BM Den Haag

Emoties in de politiek

De keynote speaker is Ute Frevert, wetenschappelijk lid  van het Max Planck Institute en mede-directeur van het Max Planck Institute for Human Development te Berlijn. Zij was eerder werkzaam als hoogleraar Duitse geschiedenis  bij Yale University in de Verenigden Staten. Vanuit haar achtergrond als wetenschapper en huidige positie als directeur van het Center for the History of Emotions bij het Max Planck Institute for Human Development, zal zij reflecteren op de rol van emoties binnen de politiek. Deze thematiek speelt een prominente rol in haar nieuwste boek Die Politik der Demütigung. Schauplätze von Macht und Ohnmacht. Een Engelse bewerking van dit boek komt in het voorjaar van 2019 uit. 

Registratie

Als u de lecture wilt bijwonen, kunt u zich registreren tot 16 januari 2019 a.s. via deze link. Na aanmelding, ontvangt u op een later tijdstip aanvullende informatie en het volledige programma.

Jaarlijkse lezing

De lecture is een jaarlijks initiatief van de WRR, waarin internationaal gerenommeerde wetenschappers uitgenodigd zijn om hun standpunten over een actueel onderwerp te presenteren op het vlak van wetenschap en beleid.