14 februari Seminar over middenklasse in Brussel

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Kortenberglaan 4-10, Brussel

Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel

De WRR organiseert samen met France Stratégie een seminar over de stand van de middenklasse in zowel Nederland als Frankrijk: The Fall of the Middle Class in Europe? A Dutch and French Perspective.  

Programma

Aanleiding voor deze middag is de publicatie van The Fall of the Middle Class? Stability and Vulnerability in the Middle Segment of Society.

Op de middag heet Gilles de Margerie, Commissioner General van France Stratégie u welkom. Godfried Engbersen, raadslid WRR en auteur van de bundel The Fall of the Middle Class? vertelt over de stand van de middenklassen in Nederland en Pauline Grégoire-Marchand, projectleider van France Stratégie licht de stand van zaken in Frankrijk toe. Dan worden de uitkomsten besproken en vergeleken. Als laatste vindt een paneldebat plaats, onder leiding van moderator Esther van Rijswijk met onder andere Patrick Develtere, EPSC, Ive Marx, hoogleraar sociologie Universiteit Antwerpen en Philippe Pochet, ETUI. Corien Prins, voorzitter van de WRR sluit de bijeenkomst af.

Aanmelden

The Fall of the Middle Class in Europe? A Dutch and French Perspective (voertaal Engels)

Datum: 14 februari 2018 - 17.00 - 19.00 uur, borrel na

Waar: Permanente Vertegenwoordiging Nederland - Kortenberglaan 4-10 - Brussel

Aanmelden (verplicht): secretariaat@wrr.nl