WRR-lecture 2017: Open Society: Its Old Enemies and its New Friends

Datum:
- 19:00
Locatie:
Theater Diligentia, Den Haag

Op donderdag 23 november aanstaande vindt de jaarlijkse WRR-lecture plaats in Theater Diligentia in Den Haag. De keynote speaker dit jaar is Michael Ignatieff, rector magnificus en voorzitter van de Centrale Europese Universiteit (CEU) in Boedapest.

Michael Ignatieff

Ignatieff is schrijver, historicus en televisiemaker. Hij was voordat hij naar Boedapest kwam onder meer parlementslid voor de Liberal Party in zijn geboorteland Canada en directeur van The Carr Center for Human Rights Policy aan Harvard University. In Europa was hij eerder verbonden aan Cambridge University en jarenlang de presentator van BBC’s Late Show. In zijn onderzoek richt Ignatieff zich op kwesties als nationalisme, etnisch bewustzijn en mensenrechten en hun rol in internationale conflicten. Hij maakte daarover ook de aangrijpende documentaires Blood and Belonging (over nationalisme) en Future War (over de toekomst van de oorlog). Deze achtergrond plaatst hem in een unieke positie om te kijken naar Europa en de uitdagingen waar zij voor staat. 

Jaarlijkse lezing

De lecture is een jaarlijks initiatief van de WRR, waarin internationaal gerenommeerde wetenschappers uitgenodigd zijn om hun standpunten over een actueel onderwerp te presenteren op het vlak van wetenschap en beleid. Zet de datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Aanmeldformulier WRR-Lecture 2017

Als u de WRR-Lecture wilt bijwonen, kunt u zich registreren tot 15 november a.s. door het onderstaande formulier in te vullen.

Persoonsgegevens die u opgeeft op wrr.nl, gebruikt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid alleen voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Daarmee voldoet de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid aan de privacywetgeving.

Zie ook