06 juli Presentatie WRR-verkenning over de middenklasse

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Pakhuis De Zwijger, Amsterdam

Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Op 6 juli a.s. presenteert de WRR zijn nieuwe verkenning De val van middenklasse. Het stabiele en kwetsbare midden (Godfried Engbersen, Erik Snel & Monique Kremer (red.)). De bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis De Zwijger, Amsterdam.

Deel van het kunstwerk van Hendrik Werkman

Vier aspecten

Er doen veel alarmerende berichten de ronde over de uitholling of val van de middenklasse. De WRR-verkenning De val van de middenklasse? Het stabiele en kwetsbare midden geeft inzicht in de veranderingen in het middensegment van de Nederlandse samenleving sinds de jaren zeventig. Vier aspecten worden belicht: de ontwikkeling van middeninkomens, van middelbare opleidingen en van middenberoepen, en attitudes over politiek en maatschappij. Wat is er aan de hand in het brede maatschappelijk midden? En welke consequenties heeft dat voor politiek en beleid?   

Namens de WRR zal Godfried Engbersen de bevindingen van de verkenning presenteren. Aansluitend vinden er onder leiding van Esther van Rijswijk gesprekken plaats over economie, politiek, werk en de verzorgingsstaat, met onder anderen: Hans Stegeman (Triodos bank), Tom van der Meer (UvA), Maurice Limmen (CNV), Bea Cantillon (Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck) en Monique Kremer (WRR).

Na afloop van de avond krijgen alle aanwezigen een exemplaar van de WRR-verkenning.

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst, zie de website van Pakhuis De Zwijger.